Boombeheer in de onze gemeente…

Boombeheer in de onze gemeente
De Gemeente Venlo heeft naast groenvoorzieningen en bos ook circa 60.000 individuele bomen in beheer. De afdeling groenbeheer doet samen met de overige afdelingen van de gemeente haar uiterste best om al deze bomen veilig en in een goede conditie te houden.

Inspectie
De individuele bomen worden afhankelijk van de standplaats iedere 3 tot 5 jaar geïnspecteerd. Er wordt dan onder andere gekeken naar de veiligheid, gezondheid en doorrijhoogte voor auto’s. Bomen waarvan bekend is dat deze gebreken hebben, worden soms zelfs jaarlijks geïnspecteerd. Voorbeelden van bomen die jaarlijks aan een inspectie worden onderworpen zijn bomen met een slechte plek op de stam, bomen met een holte of bomen met een ziekte.

Boomziekten
Eén van de ziektes waarop gecontroleerd wordt is de kastanjebloedingsziekte. Tijdens de meest recente inspectie zijn ook in de Gemeente bomen met deze ziekte aangetroffen. Als een kastanjeboom aan de kastanjebloedingsziekte lijdt, kunnen op de boom roest kleurige vlekken ontstaan. Uit deze vlekken loopt soms een donkere vloeistof , de boom ‘bloedt’ dan als het ware. Door de ziekte kan de bast gaan rotten en bij ernstige infectie kan de boom zelfs sterven. De ziekte is besmettelijk voor andere kastanjebomen in de omgeving.

Onderzoek
Samen met een gespecialiseerd extern bureau onderzoekt de Gemeente momenteel wat de beste manier is om met kastanjebomen die aan de kastanjebloedingsziekte leiden om te gaan. Belangrijkste uitgangspunt hierin blijft de veiligheid van onze inwoners.

Mocht u vragen hebben kunt u contact opnemen met Hermie Jans Beken, Groenbeheerder van de Gemeente Venlo

https://www.pematangsiantarkota.go.id/
https://202.125.83.218/
data china
daftar situs slot
Link Situs Slot Thailand
https://knks.go.id/
slot online thailand