St. Antonius Gilde

Sint Antonius-gilde Lomm,

Ruim 20 jaar geleden hebben enkele mannen uit Lomm het idee geopperd om een Gilde op te richten; het doel van het Gilde is om de mannen woonachtig in Lomm (of die in Lomm hebben gewoond) en 25 jaar of ouder zijn een onvergetelijk dag te bieden in de vorm van saamhorigheid; een schutterskoning mag niet ontbreken; diegene die op de gilde-dag de vogel van zijn stokje schiet is voor een heel jaar koning; hij wordt “behangen“ met zilverwerk en mag zich een jaar lang schutterskoning noemen.

Er is destijds ook een lied uitgebracht waarin duidelijk staat dat het Gilde staat voor gezelligheid, plezier en lol maken met een grote groep mannen onder het motto van “weg uit de dagelijkse sleur”; de regel die ook in het gilde-lied voor komt.

Saamhorigheid staat met grote letters in de statuten van onze vereniging; als we iets doen, doen we het gezamenlijk !!

Destijds is afgesproken dat het dorp een beroep kan doen op het gilde indien nodig; hier is reeds vele malen gebruik van gemaakt; het hele kerkhof is enkele jaren geheel vernieuwd; oude graven zijn verwijderd en het hele looppad is vernieuwd met mooie kiezelstenen; hier hebben de gildebroeders enkele zaterdagen voor uitgetrokken en hebben ervoor gezorgd dat het kerkhof er momenteel schitterend uitziet.

Een andere grote activiteit die tot stand is gekomen door het gilde is dat de hele kerk van binnen is vernieuwd; dit wil zeggen dat alle oude banken zijn weggehaald door  gildebroeders en op het moment dat ze in een nieuw jasje zijn gestoken weer allemaal zijn teruggeschroefd in de kerk, een hele klus waar we als gildebroeders enkele zaterdagen voor hebben uitgetrokken.

Eens per jaar wordt er in Lomm een wedstrijd klepkesschieten gehouden; het doel is om niet alleen zoveel mogelijk mannen en vrouwen op de been te krijgen voor deze spectaculaire activiteit maar zeker om middels deze wedstrijd de saamhorigheid van het dorp Lomm in welke vorm dan ook te vergroten.

“De gilde is een grote steun voor het dorp” ook deze regel ontbreekt niet in het gilde lied; men kan als gemeenschap altijd een beroep doen op het gilde; in welke vorm dan ook.

Gildedag 2023
Onderhoud kerkhof 2020
Gildedag 2020
Gildedag 2019
Gildedag 2018
https://www.pematangsiantarkota.go.id/
https://202.125.83.218/
data china
daftar situs slot
Link Situs Slot Thailand
https://knks.go.id/
slot online thailand