Onze vrijwillige brandweer heeft meegeholpen met de bestrijding van de brand in Nationaal Park de Meinwegweg

Bij het blussen van de brand in Natuur Park de Meinweg is vijf keer de hulp ingeroepen van onze vrijwillige brandweer post in Lomm. Uiteindelijk is er een gebied van 200 hectare ten prooi gevallen aan de vlammen. Mede vanwege de harde wind in de periode dat de brand heeft gewoed.

Post Lomm is op maandagavond 20 april, rond 22.00 uur, uitgerukt om te assisteren bij de natuurbrand op de Meinweg in Herkenbosch. Ter plaatse werden zij ingezet om een stoplijn te creƫren tussen een brandend stuk heide perceel en bosgebied. Het vuur verspreidde zich razendsnel door de harde wind en de kurkdroge natuur. Om 06:00 waren ze weer terug in Lomm. Dezelfde dag werden ze weer opgeroepen om te assisteren op de Meinweg. Ditmaal rond 17:00 uur op 21 april. Er was op dit moment al veel natuur verwoest maar ze werden ingezet om verdere verspreiding te voorkomen. Rond 03:00 uur waren ze weer terug. Op 22 april werden ze weer ingezet voor een periode van ongeveer 9 uur. Op 23 april opnieuw van 03:00 uur tot 12:00 uur. En op vrijdag 24 april tot slot van 03:00 uur tot 12:00 uur.

Vanwege de grote van de brand kregen zij hulp van Duitse, Brabantse, Gelderlandse en Belgische collega’s.

Top gedaan mannen!