Maas CleanUp
event
23 maart 2024
access_time
09:00 - 12:00
place
Veer Velden-Grubbenvorst

RUIM MEE OP!

Zaterdag 23 maart 2024 organiseert IVN Maasduinen weer een Maas CleanUp day.

Verzamelpunt bij het Veer van Velden naar Grubbenvorst (van 9 tot 12 uur).

IVN is op zoek naar jongeren tussen de 16 en 27 jaar die zich willen inzetten voor de Maas.

Als Maasheld(in) duik je in de rechten voor de natuur en help je het grootste cleanup-event van de Maas te organiseren. Je draagt bij aan het opruimen van zwerfafval in rivieren en het voorkomen van plastic soep in oceanen.

Iedere week onderzoek je samen met andere jongeren de gevolgen van afval in de rivier. Jullie brengen de oorzaken van deze vervuiling in kaart en vragen aandacht voor wat anders kan. Je krijgt de kans om allerlei workshops en trainingen te volgen en je nieuwe kennis om te zetten in een actieplan. Ook bezoeken we unieke plekken waar we samen aan de slag gaan om de rivier schoon te maken.

Met bedrijven, NGO’s, waterbeheerders en overheden organiseer je ludieke acties rondom de petitie ‘Maas in de Wet’. En tijdens World Cleanup Day organiseer je samen met de andere Maashelden een groots Clean Rivers-event. Dit alles met het doel: een schone Maas.

Als Maasheld(in) ga je mee op reis, maar steek je ook de handen uit je mouwen. En dat levert je een hoop op. Je leert alles over natuurrechten en organiseren, bouwt aan het vernieuwen van de wereld en ziet je netwerk groeien. Zo maak jij het verschil voor de riviernatuur.

Zie jij een avontuur van 2 tot 3 maanden voor een schone Maas wel zitten? Wil je bijdragen aan een wereldwijde innovatie? Wil je een groot netwerk? Wil je meer weten over de natuur als rechtspersoon? En wil je bijdragen aan het grootste cleanup-event van het jaar? Dan is Maashelden echt iets voor jou.

Lees verder op Groen Traineeship: Maashelden gezocht! – Maas Cleanup

 

 

Aankomende evenementen
event
25 december 2023
place
eigen tuin
event
23 maart 2024
access_time
09:00
place
Veer Velden-Grubbenvorst
akun slot gacor