Gildedag 2020

Op zondag 19 januari hadden wij weer onze jaarlijkse gilde dag.

Na een heerlijk ontbijt met speciale gasten (meneer pastoor en dirigent Wiel Vervoort) houden we de jaarvergadering van ons Gilde. Vice-voorzitter Ron Heijnen opent om 12.30 uur de vergadering en heet de 38 gildebroeders van harte welkom.

Na de opening wordt voorzitter Wiel Peute door vice-voorzitter Ron Heijnen benoemd tot erevoorzitter; Wiel is 22

jaar voorzitter geweest en komt in een illuster rijtje voorzitters met Meester Linssen en Leo van den Hombergh respectievelijk 33 en 26 jaar voorzitter bij DSO; na wat anekdotes over Wiel zijn 22 jaar voorzitterschap wordt er een mooi cadeau aangeboden; een gegraveerd spiegel welke Wiel in ontvangst neemt van zijn kinderen Leonie en
Maurice. Wiel zal wel bestuurslid blijven en krijgt een mooie bestuurstaak.

 

Koning 2019 René Kessels wordt na het gildelied het bijbehorende schildje aangeboden. Na de vergadering gaan we op zoek naar onze nieuwe koning voor 2020 middels het schieten met een windbuks op een houten vogel.

Na 199 keer schieten valt de vogel en mag Maurice Peeters zich koning noemen. Onder leiding van de nieuwe koning verplaatst het gezelschap zich naar ons Gemeenschapshuis Pastoorshof waar onder het genot van een hapje en een drankje de schietwedstrijd wordt geëvalueerd. Verder wordt er gekaart, gedart en gewoon gezellig geouwehoerd.

 

 

 

 

 

 

 

Aan het eind van de middag keren we weer terug naar Versboerderij van Helden om daar te genieten van een lekkere boerenkool- en wortelen stamppot met worst waarna we nog plezier hebben tot in de kleine uurtjes.

 

Meer nieuws van St. Antonius Gilde
Gildedag 2023
Onderhoud kerkhof 2020
Gildedag 2020
Gildedag 2019
Gildedag 2018
https://www.pematangsiantarkota.go.id/
https://202.125.83.218/
data china
daftar situs slot
Link Situs Slot Thailand
https://knks.go.id/
slot online thailand