Jeugdclub Sirene '99

Het programma seizoen 2023-2024

Klik hier voor het Jaaroverzicht Sirene 99 2023-2024.

Ons clubseizoen loopt van september tot en met juli. We organiseren wekelijks (voor de oudste soos-groep tweewekelijks) een clubavond voor de diverse leeftijdsgroepen. Hieronder vind je een opsomming van alle activiteiten die we naast de ‘gewone’ clubavonden organiseren.

Hike

Eens per 5 jaar organiseren we in de herfstvakantie als jubileumactiviteit een hike. We bewonen dan met alle leden en leiding een weekend lang een grote blokhut en doen daar allerlei spellen en activiteiten. In 2019 bestond Sirene’99 20 jaar en gingen we op Hike in Elsendorp (Brabant). De volgende Hike is weer in 2024!

Halloween

Het laatste weekend van oktober organiseren we ieder jaar een spannende griezeltocht, met elke keer een ander thema. Voor alle kinderen vanaf groep 5 t/m 3e klas! In 2016 was het thema bijvoorbeeld ‘tweede wereldoorlog’, 2017 stond in het teken van ‘pyromanen’ in 2018 kwamen de ‘Bokkerijders’ op bezoek en 2019 draaide om de figuren van het sprookje ‘Alice in Wonderland’. In 2022 was het thema ‘Clowns’ en in 2023 ‘De Spookvisser’. 

Sint Maarten

Rond 11 november vindt traditioneel de Sint Maartensoptocht plaats, die eindigt bij de grote troshoop. Aansluitend gaan de kinderen langs de deuren voor snoep.

Sint Nicolaas

Het laatste weekend van november komt Sinterklaas op bezoek in Lomm in het gemeenschapshuis voor alle basisschoolkinderen. Op de clubavonden worden er surprises gemaakt voor elkaar, waarbij ieder jaar weer de uitdaging is wie de gekste creatie weet te verzinnen.

Kerstactiviteit

In de kerstvakantie organiseren we een leuke kerstactiviteit. Zo gingen we in 2018 allerlei spellen en activiteiten doen, en werd er daarna samen gekookt en gegeten. In 2019 zijn we gaan schaatsen in de schaatshal in Grefrath. In 2021 stond Jachtseizoen in Lomm e.o. op het programma, in 2022 een smokkeltocht naar de Witteberg.

Carnavalsavond

Een week voor de start van carnaval organiseert de club een carnavalsbal voor de leden, waarbij iedereen verkleed komt en er spellen worden gespeeld, muziek wordt gedraaid en wordt gedanst (de een wat fanatieker dan de ander). Uiteraard ontbreken de Lommse hoogheden niet!

Kampweekend groep 3-4

Half april vindt jaarlijks het ‘klein kamp’ oftewel de pyjama-party voor groep 3-4 plaats. Voor een nachtje huren we dan een blokhut in Noord-Limburg waar de leiding allerlei spellen organiseert voor de jongste groepen als voorbereiding op het ‘grote’ kamp. Plezier gegarandeerd!

Koningsdag

Op 27 april is het tijd voor Koningsdag. Een dag voor jong en oud met allerlei spellen en een hapje en een drankje. Ieder jaar wordt dit weer op een andere manier georganiseerd.

                       

Zomeractiviteit

Voor de kinderen t/m groep 4 die nog niet mee op kamp gaan, organiseren we tijdens de kampweek een leuke activiteit. Bijvoorbeeld een bezoek aan een speeltuin.

Kamp

Het hoogtepunt van het jaar is het jaarlijkse zomerkamp voor de groepen 5 t/m 3e klas middelbare school. Ons kamp vindt altijd plaats in de eerste week van de zomervakantie, van zaterdag tot zaterdag. We bouwen dan een compleet ‘tentendorp’ waar we de hele week allerlei spellen en activiteiten doen, eten en slapen. Het kamp wordt traditioneel afgesloten met een groot kampvuur op vrijdagavond. We hebben ook een kampkrant, d’n Weetsnor. Wil je nalezen wat er de afgelopen kampen allemaal is gebeurd? Klik dan hier. De foto’s van de kampen (en andere activiteiten) zijn voor leden toegankelijk en staan hier.

akun slot gacor